P127 tekst 02.JPG (6173 bytes) P182 11 muis 02.JPG (4828 bytes) p125.jpg (4691 bytes) p131.jpg (6573 bytes) P142 basis 03.JPG (6010 bytes) P182 04 koe 03.JPG (4954 bytes)  

 

 

Wat is muziek op schoot:

Kinderen genieten veel van muziek.

En dat is niet zo vreemd,want kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek.

Muziek is een oer – gegeven.

 

In iedere cultuur zijn wiegenliedjes de eerste vormen van muziek waarmee kinderen in aanraking komen. Baby’s luisteren geboeid of beginnen te bewegen als ze geluiden, muziek of zang horen, en naarmate kinderen groter worden, zingen ze zelf erg graag en improviseren ze hierbij volop. Ze zijn graag in beweging en vinden het leuk om met muziekinstrumentjes te experimenteren.

En nóg leuker is het om dit samen te doen!

 

Muziek op Schoot speelt in op de natuurlijke interesse  voor muziek bij jonge kinderen. Samen met uw kind  muziek maken en beleven verstevigt de emotionele band; door samen dingen te doen geeft u uw kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Ook heeft Muziek op Schoot een positieve invloed op  de totale ontwikkeling van uw kind:  op het gebied van de taal, de motoriek, de verstandelijke (cognitieve) ontwikkeling, de sociaal/ emotionele ontwikkeling.

 

 

In de lessen worden verschillende muzikale activiteiten aangeboden:

Bekende- en nieuwe liedjes, belevingsliedjes zoals tanden poetsen, opruimen enz. (want niet-zo-leuke-dingen zijn vaak gezelliger als erbij gezongen wordt),

er wordt gebruik gemaakt van diverse materialen als: ballen, doekjes, knuffels, en natúúrlijk maken de kinderen kennis met muziekinstrumentjes allemaal afgestemd op het ontwikkelingsniveau van uw kind.

Het liedmateriaal krijgt u mee naar huis, zodat u thuis verder kunt inspelen op wat er in de cursus is aangeboden.

Muziek maken wordt door de kleintjes met enthousiasme ontvangen. Het maakt ze écht niet uit of u wel of niet zuiver zingt of een instrument wel of niet bespeelt: gewoon sámen plezier beleven aan de muzikale activiteiten, dáár gaat het om!

 

 

 

 

 

 

[Home Page]